Ръководства

Как да изтриете историята на сърфирането на устройство с Android

Наличието на интернет на смартфона улесни живота ни от преди. Можем да имаме достъп до Интернет, когато сме в движение. Въпреки това, подобно на уеб браузъра на нашия компютър, браузърът на android телефон също поддържа списък на сайтовете, които отваряме или посещаваме. Това улеснява посещението на някои важни сайтове, но в същото време може да създаде и неудобна ситуация. Например не искате другите да виждат историята ви на сърфиране или искате да продадете старото си устройство с Android, в такива случаи знанието как да изчистите историята на android е много важно.

Тук ще обсъдим някои методи за изчистване на историята на android телефоните . Можете да следвате всеки от тях.

Ако случайно сте изтрили снимките на вашия Android и искате да ги възстановите, посетете връзката. Там са дадени стъпките за възстановяване на снимки на android.

Вижте също - Как да записвате обаждания на вашия Android телефон 

Стъпки за изтриване на историята на android

Изчистване на стоковия браузър

  • На първо място, интернет браузърът трябва да бъде стартиран. Ще трябва да изтриете историята на android чрез настройките на приложението.
  • Докоснете бутона Меню. Можете да докоснете бутона за меню на браузъра, който се намира в горния десен ъгъл, или да докоснете бутона за меню на вашето устройство.
  • Докоснете Настройки. Той ще донесе нов прозорец с настройките на браузъра.
  • На този екран трябва да докоснете Поверителност. Той ще покаже опциите за управление на поверителността.
  • Последната стъпка е да докоснете „Изчистване на историята“, което ще изтрие целия съхранен адрес на уебсайта, който сте посетили. Докоснете „Изчистване на всички данни за бисквитки“, ако искате да изтриете и бисквитки.

Изчистване на историята от Mozilla Firefox

  • Стартирайте браузъра Firefox на вашето устройство Android.
  • Докоснете бутона Меню, който се намира в горния десен ъгъл и е представен с три полета вертикално.
  • Докоснете Настройки, за да отворите екрана с настройки на браузъра Firefox.
  • Докоснете Поверителност. Той ще покаже нов екран с опции за управление на поверителността.
  • Трябва да се използва „Изчистване на частни данни“. Той ще ви покаже контролен списък с различни видове елементи и това може да бъде изтрито. Уверете се, че проверявате „История на сърфиране и изтегляне“. След като сте маркирали необходимите квадратчета, докоснете „Изчистване на данни“.

Източник на изображението - www.howtogeek.com

Как да изтрия историята на сърфирането на android chrome

  • Стартирайте браузъра chrome на вашия Android телефон. За Google chrome също трябва да изтриете историята на браузъра от браузъра.
  • След отваряне на браузъра Chrome ще намерите бутон Меню, който е представен с три полета вертикално. Докоснете този бутон.
  • Там трябва да докоснете Настройки. Ще ви отведе до екрана с настройки на Google Chrome.
  • Докоснете Поверителност, която ще намерите в разширения раздел на Настройките.
  • На този екран има опция „Изчистване на данните за сърфиране“. Докоснете тази опция.
  • Сега поставете отметка в квадратчето до „Изчистване на историята на сърфирането“. Той ще изтрие цялата история на сърфиране в телефона за Google Chrome. Докоснете бутона Изчистване, за да продължите.

Да останеш частен

За да останете частни, използвайте режим на частно сърфиране или инкогнито. Повечето браузъри имат частен прозорец до основния „интернет“ браузър. Това се нарича Частно сърфиране в Mozilla Firefox и инкогнито в Google Chrome. Ако разглеждате сайт в частния прозорец, той няма да бъде регистриран от браузъра.

  • Докоснете бутона Меню във вашия браузър Firefox, за да отворите частното сърфиране. Сега докоснете „Нов личен раздел“. Той ще отвори нов частен раздел с логото на маската, който казва, че сте в режим на частно сърфиране.
  • За да започнете с режим „инкогнито“ в Google Chrome, трябва да докоснете бутона „Меню“ и след това да докоснете „Нов режим„ инкогнито “.

Инсталирайте шкафче за приложения

Можете също така да инсталирате програма за заключване на приложения, ако семейството и приятелите ви често използват телефона ви. Това ще ви даде възможност да ограничите достъпа до приложенията, които разрешавате на други. Някои от тези видове приложения са Locker Master, Smart App Lock, AppLock и др.

Можете също така да изтривате историята редовно, за да сте сигурни, че личната ви информация няма да бъде загубена, когато телефонът е поместен.

Начини за изтриване на цялото ви устройство с Android

Ако искате да продадете стария си телефон с Android, тогава знанието как да изтриете историята на сърфирането в android mobile и изтриването на данните е много важно. Той ще защити вашите лични данни от попадане в ръцете на други. Първо, архивирайте контакта, изображенията и други важни данни на друго място, преди да започнете да изтривате телефона си.

Шифровайте телефона си, преди да изтриете данните, тъй като, подобно на компютъра, в устройството с Android също данните не се изтриват за постоянно, те се презаписват. Така че някой с познания в тази област и с помощта на някакъв софтуер може да извлече вашите данни. За да се предотвратят такива неща, криптирането на данни е важно, за да не може никой да има достъп до данните дори след извличане с помощта на някакъв софтуер. Следвайте следните стъпки за това:

  • Заредете телефона си напълно.
  • Отворете Меню с настройки на телефона си> докоснете секцията Защита> изберете Шифроване на телефона> въведете ПИН, който ще използвате за достъп до криптираните данни. Изчакайте известно време, тъй като процесът може да отнеме повече от час.

Сега се върнете в настройките и докоснете „Архивиране и нулиране“. Натиснете опцията „Нулиране на фабричните данни“. Ще трябва да въведете ПИН кода за шифроване. Сега процесът на нулиране ще започне. След приключване на процеса на нулиране всички данни ще бъдат изтрити, можете да продадете телефона си.