Ръководства

Как да скриете снимките си в Google Photos

Сигурно сте желали няколко пъти, че можете да скриете интимните си снимки на вашия смартфон. Искате ли да знаете как да скриете снимки в приложението Google Photos? С пускането на новата функция обаче вече можете да скривате снимки в частната папка на Google Photos.

С функцията за автоматично архивиране на Google Photos потребителите получават възможност да управляват своите снимки ежедневно. Въпреки че може да предложи лекотата на всичките ви снимки да се съхраняват в облака на Google, но също така има и тежестта на поверителните ви изображения да изскачат случайно пред другите. Това може да е смущаваща ситуация за вас. Следователно има голяма нужда от защита на вашите изображения, като ги скриете в Google Photos.

Прочетете също: Как автоматично да качвате заснети видеоклипове и снимки от Samsung Galaxy S5 в Google+

Архив - Частна папка на Google Photos

Приложението Google Photos пусна функция, известна като Архив, която е достъпна както за устройства с Android, така и за iOS. Най-добрата част от него е, че е изключително лесен за използване и улеснява управлението на вашите изображения по-личен начин.

Как да скриете Google Photos от галерията?

  • Ако искате да запазите някои снимки, но не искате другите да ги виждат на вашия смартфон, можете просто да изберете конкретните изображения в приложението Google Photos. 
  • След като сте ги избрали, можете да натиснете бутона за меню. Този бутон се намира в горния десен ъгъл на приложението.
  • Тук бихте попаднали на известие с надпис „Архив“. След като тази икона се появи в долната част на екрана, можете да кликнете върху нея.

Правейки това, всички избрани от вас снимки автоматично ще отидат от основната емисия в частната папка на Google Photos. Тази папка е лесно достъпна от вас и никой друг не може да вижда вашите лични изображения. Винаги, когато искате да получите достъп до изображенията, можете да отворите иконата на главното меню в приложението Google Photos. От менюто, което показва опцията Архив, можете да изберете същото. Тази частна папка на Google Photos ще се отвори и можете да видите поверителните изображения. Освен това всички ваши изображения са сортирани в хронологичен ред.

Трябва да се отбележи, че запазването на избраните изображения в папката „Архив“ на приложението Google Photos просто ги скрива и не ги изтрива от акаунта в Google Photos. Функцията за архивиране на приложението Google Photos е създадена предимно с намерението да премахне претрупването на приложението Photos. Можете да го използвате във ваша полза, като го използвате като частна папка на Google Photos. 9to5 Google съобщава, че снимките ще продължат да се показват в албума и ще се появят в резултата от търсенето на приложението Google Photos. Ето защо се препоръчва най-добрият начин да предотвратите неоторизиран или неволен потребител да вижда вашите интимни изображения е да ги изтриете завинаги.

Прочетете също - Google Launcher не работи на Galaxy S8 - Как да го поправите