Ръководства

Как да скриете профила си във Facebook

Facebook има много различни настройки за поверителност, с които можете да контролирате кой може да вижда вашите публикации. Използвайки тези инструменти за поверителност, можете да бъдете напълно невидими във Facebook, в зависимост от това как сте конфигурирали вашия профил. Има начин временно да скриете профила си във Facebook, да бъдете невидими, но да продължите да присъствате в тази социална мрежа. Това ръководство ще ви покаже как да скриете профила си във Facebook.

Можете също така да прочетете: Как да изтеглите видеоклипове от Facebook без програми на трети страни

Как да скриете профила си във Facebook

Ако искате да скриете профила си от останалите, трябва да изпълните следните шест стъпки:

Скрийте бъдещите си публикации

Когато кликнете върху иконата на катинар в горния десен ъгъл, ще получите падащо меню. Кликнете върху „Поверителност“ и след това върху „Кой може да вижда моите неща“, който съдържа „Кой може да вижда бъдещите ми публикации“. Тази опция винаги трябва да бъде настроена на „Приятели“ или „По избор“ - специален списък с приятели, които можете да добавите ръчно. Разбира се, можете да изберете и опция - „Само аз“, в този случай само вие можете да виждате вашите публикации.

Скриване на публикации от миналото

За да контролирате кой може да вижда публикации, които вече сте споделили във Facebook, от същото меню кликнете върху „Ограничаване на минали публикации“ <„Ограничаване на старите публикации“ и потвърдете действието, като натиснете бутона „Потвърди“.

Скрийте името си от търсенето

В същото меню има опцията „Кой може да ме потърси?“ където можете да премахнете опцията, че хората могат да ви намерят във Facebook, използвайки вашия имейл адрес или телефонен номер.

Скрийте името си от търсачките

Освен това можете да настроите никой да не може да ви намери във Facebook и в същото меню (по-долу) има опция, която можете да деактивирате, ако не искате името ви да се показва в търсачките. (Искате ли търсачките извън Facebook да се свързват с вашия профил?). Кликнете върху връзката „Редактиране“ и махнете отметката от дадената опция.

Изключете маркирането

Можете да избегнете някой да ви маркира на снимка или публикация, без дори да ви пита, като промените настройките в раздела „Хронология и настройки за маркиране“. Намерете опцията „Преглед на публикации, които приятелите ви маркират, преди да се появят на вашата хронология?“ и го включете. След това ще бъдете известени, когато някой се опита да ви маркира и ще имате възможност да изберете какво да бъде във вашия профил.

Затворете всички приложения

Използвайки приложения, Facebook събира повече информация за потребителите. За да избегнете това, в менюто намерете „Приложения“ и разгледайте приложенията, в които сте влезли, и ги изключете.

Източник на изображението: www.kuleuven.be

Можете също така да прочетете: Как да направите анимиран GIF от видеоклипове в YouTube